Satsningarna ska gälla alla föreningar

Publicerad 2 maj 2012 6.10 Uppdaterad 2 maj 2012 12.04
Större eller mindre text

Debatt.
Som aktiv inom föreningslivet i Trelleborg gläder det mig när politiker i vår kommun slår ett slag för just kommunens föreningsliv och betonar vikten av denna.

Mats Svensson (KD) gjorde detta i sin debattartikel där han skriver: ”Jag tycker att vår syn på föreningslivet är alldeles för snäv”.

Men ironiskt nog nämner han främst nyttan av, och satsningar på idrottsföreningar och verkar själv glömma alla kommunens kulturföreningar.

I februari bjöds på kommunens initiativ alla föreningar i kommunen in till en ”workshop” med fokus på just samverkan mellan idéburen sektor och den offentliga sektorn i Trelleborg. Där framkom med tydlighet att det inte bara är idrottsföreningar som bidrar till ”kommunens väl” utan även orkestrar, hembygdsföreningar, körer med mera.

När Mats Svensson i sin artikel belyser de satsningar som faktiskt gjorts för föreningslivet framstår det än klarare att de främst är gjorda på idrottsanläggningar och det nämns inget om till exempel en bra konsertlokal, vilket har efterfrågats här i Trelleborg.

Mats Svenssons kommentar om att synen på föreningslivet ofta är alldeles för snäv stämmer tyvärr allt för ofta för såväl idrottsföreningar, kulturföreningar och andra föreningar.

Jag gläds därför av hans uppmaning om att det måste satsas mer på kommunens föreningsliv men vill med detta inlägg betona min förhoppning om att det gäller alla typer av föreningar.

Mattias H Utas

styrelseledamot Trelleborgs Kammarkör

Svar till Mats Svensson (KD), den 25 april.

Större eller mindre text3 läsare har reagerat på denna artikel

100% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Satsningarna ska gälla alla föreningar"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu