Viktig insats för sjukskrivna

Publicerad 21 mars 2012 6.00 Uppdaterad 21 mars 2012 16.08
Större eller mindre text

Debatt.
Sedan alliansregeringen påbörjade reformeringen av sjukförsäkringen har utanförskapet minskat. Jämfört med 2006 befinner sig idag ungefär 200?000 färre i utanförskap på grund av sjukfrånvaro.

En åtgärd som kan hjälpa människor som varit långtidssjukskrivna tillbaka är nystartsjobben som infördes 2007. Nystartsjobben sysselsatte enligt Arbetsförmedlingen 43 000 personer i januari.

Enligt en ny rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU) ökar flödet från arbetslöshet till arbete med 17 procent tack vare nystartsjobben. Vad som gör nystartsjobben särskilt viktiga för människor som varit långtidssjukskrivna är att subventionen för dem gäller i fem år jämfört med max ett år för de flesta andra grupper som varit borta från arbetslivet.

Arbetslinjen ligger fast och alliansregeringen jobbar vidare med att lyfta människor ur långvarigt utanförskap, nystartsjobben är en viktig del i detta.


Finn Bengtsson (M)

riksdagsledamot i Socialförsäkringsutskottet

Gunilla Nordgren (M)

riksdagsledamot i Socialförsäkringsutskottet


Större eller mindre text5 läsare har reagerat på denna artikel

0% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

100% är arga


Hur reagerar du på "Viktig insats för sjukskrivna"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu