Fördömande och nedvärderande

Publicerad 19 mars 2012 6.05 Uppdaterad 19 mars 2012 6.05
Större eller mindre text

Debatt.
Jag slutar aldrig förvåna mig över Marianne Ohrlanders uttalande, ”smällde av” när jag läste hennes åsikter om barnfattigdom (TA 15/3).

Hur i hela friden kan hon från sina partikamrater ha förtroende att vara ordförande i en så otroligt viktig nämnd, socialnämnden, med den människosyn hon har?

”Vissa skaffar barn utan att ta hänsyn till vad man redan har” – tycker hon så kan hon behålla det för sig själv! Visst behöver barn vuxenkontakter men att säga att de flesta behöver vuxenkontakter istället för pengar låter märkligt. Det går inte att jämföra det med bristen på pengar. Vadå ta ansvar hur man lever? Har Marianne Ohrlander den minsta lilla aning om hur det är att ha dåligt med pengar?

”Samhället kan inte stå i alla hörnor och hjälpa.” Undrar vad hon menar! Hon är så fördömande och nedvärderande. Ett jobb hade för flertalet varit den bästa hjälpen! Ett jobb med en lön som det går att leva på. En ensamstående mamma med ett jobb på 56,2 procent – hur ska hon få ekonomin att gå ihop? Önskar så att Marianne Ohrlander kunde lämna över ordförandeposten till någon som ser på människor med andra ögon än vad hon gör!

Birgitta Almroth (S)

Större eller mindre text21 läsare har reagerat på denna artikel

86% är glada

5% är likgiltiga

0% är nyfikna

10% är arga


Hur reagerar du på "Fördömande och nedvärderande"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
 • avatar pro_bono  1 vecka sedan
 • Det är inte inkomsterna som gör en fattig utan utgifterna. Med andra ord man måste rätta sin massäck efter sin inkomst och dra ner på utgifterna om inte inkomsten räcker.
 • avatar Solisinnet  1 vecka sedan
 • Du menar att det är så enkelt att bara dra ner på utgifterna!? Hur går man tillväga om man inte KAN dra ner på utgifterna?, det skulle vara mycket intressant att få höra. Tänk om det var så enkelt att dom som har det svårt "bara" kunde prioritera sina räkningar efter sin inkomst, det hade ju varit underbart att kunna kasta räkningar som man inte anser sig kunna betala! Märkligt uttalande!
 • avatar pro_bono  1 vecka sedan
 •  Visst kan man dra ner på utgifterna. Det kan alla fattig som rik. Man kan t,ex, sluta röka, sluta gå på systemet, sluta köpa och äta skräpmat/snabbmat, sluta med chips och dips, sluta köpa läsk och vatten på flaska, göra sig av med en eller flera mobiltelefoner, dra ner på antalet TV-kanaler, gå istället för att ta bilen ja listan kan göras lång. Dessutom har ju du sagt att definitionen för en fattigförälder är när man har mellan 3000 och 6000 kronor kvar efter att man betalt sina räkningar så här finns säkert möjligheter att spara. 
 • avatar Solisinnet  1 vecka sedan
 • Men om man INTE kan dra ner, det är det som jag utgår ifrån, alla dom som inte kan det! Då blir det faktiskt svårt! Dom som har råd att införskaffa "lyxprylar", det är inte DOM det handlar om. Det är dom som inga marginaler har! Det är väl det vi pratar om!
 • avatar Solisinnet  1 vecka sedan
 • Möjlighet att leva drägligt med 3.000 kr i börsen och många gånger mycket mindre än det? ALLT som ingår i ett hushåll med 2 st barn, det låter tydligen väldigt enkelt i många ögon?????
 • avatar pro_bono  1 vecka sedan
 •  Snälla Solisinnet har man som du säger 3000 till 6000 kronor "över" ,vilket är din definition på fattigförälder så måste det väl för böveln finnas något man kan dra in på.3000 till 6000 kallar nog jag för en hyfsad marginal.
 • avatar Solisinnet  1 vecka sedan
 • Jag håller med fullt ut! Fördömande och nedvärderande! Man blir orolig, frustrerad och oerhört ledsen när man hör att personer innehar en sådan inställning till sina MEDMÄNNISKOR!
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu