Våldsam socialistisk fostran

Text: Petter Birgersson
Publicerad 5 maj 2012 6.20 Uppdaterad 5 maj 2012 6.20
Större eller mindre text

Signerat Birgersson.
Nej. Ångrar sig gör de inte.

Att låta barn slå sönder pappersballonger, piñatas, illustrerade med tre ministrar är god socialistisk fostran: ”Äsch, vi ville ju bara förklara att regeringen för en orättvis politik, och den vill man ju gärna slå sönder. Det handlade inte om att slå Annie Lööf”, säger Minna Skans i Ung Vänster som var med och anordnade de numer riksbekanta festligheterna i Malmö, till DN (4/5).

Och i Aftonbladet (4/5) skriver Felicia Mulinari och Matilda Renkvist Quisbert: ”Vi vill ta tillbaka dessa gemensamma skatter som den borgerliga regeringen har berövat oss. Detta har inget med fysiskt våld att göra.”

Sedan förklarar de: ”Genom att skrika, leka, och organisera oss kan vi ta tillbaka det den borgerliga regeringen har stulit från oss.”

Att ta med barn i politiska sammanhang, att förse dem med plakat och knappar och låta dem tåga med sina föräldrars åsikter är obehagligt nog. Att sätta upp bilder på politiska motståndare för att barnen ska banka sönder dem och få godis är betydligt värre än så. Det är barnmisshandel.

Större eller mindre text4 läsare har reagerat på denna artikel

25% är glada

25% är likgiltiga

0% är nyfikna

50% är arga


Hur reagerar du på "Våldsam socialistisk fostran"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar KHland  3 veckor sedan
  • Så uppfostrar man barn till att bli störda i huvudet.Inte konstigt om psykavdelningarna kommer att bli överbelastade med denna avart
  • avatar 1045052  3 veckor sedan
  • Sådan är socialism/kommunism.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu