Annons
Nyheter

Stor vattenläcka i Vellinge kommun

En vattenläcka drabbar under torsdagen stora delar av Vellinge kommun.
Vellinge • Publicerad 8 februari 2018

Enligt kommunens hemsida beror problemen på att en huvudledning har sprungit läck. Boende i Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken var inledningsvis alla drabbade av att man har sänkt vattentryck eller inget vatten alls. På förmiddagen kom besked om att Höllviken åter fått vattnet tillbaka.

Det rör sig om två vattenläckor, en vid Tångvallaskolan och en vid Falkvägen. Tre arbetslag är på plats för att åtgärda läckorna, men än så länge finns ingen prognos för när det kan fungera som vanligt igen.

Annons

Vattentankar finns vid Tångvallaskolan och nya tankar placeras ut vid behov.

Enligt Sydsvenskan kommer de äldre barnen på Tångvallaskolan att skickas hem efter lunch. Även Ängdalaskolan och Tångvallaskolan har uppmanat föräldrarna att så snart som möjligt hämta sina barn eftersom skolorna stänger.

Enligt kommunen kan det under torsdagen vara svårt att komma fram till telefonväxeln eftersom många hör av sig samtidigt.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons