Annons
Nyheter

Fortsatta förseningar i tågtrafiken

Tågtrafiken i Södra Sverige har fortsatta problem. Anledningen är ett spårfel i Arlöv, som orsakar förseningar också på tågen på Ystadbanan och Österlenbanan.
Ystad • Publicerad 4 maj 2018
Foto: Bosse Nilsson

Förseningar och delinställda avgångar det kommande dygnet, så låter prognosen från Trafikverket. Det är ett spårfel i Arlöv som ställer till det på Södra stambanan och Västkustbanan under fredagen.

Spårfelet gör att endast ett spår är farbart mellan Arlöv och Åkarp. En del tåg kommer omledas enligt myndigheten och förhoppningen är att tågtrafiken ska vara i gång som vanligt igen tidigt på lördag morgon.

Annons

Spårfelet har lett till följdverkningar för tågtrafiken mot Ystad och Simrishamn också. Resenärer har drabbats av förseningarna. Tågen från Simrishamn och Ystad mot Helsingborg gör inte uppehåll i Eslöv och Marieholm.

Trafikverket arbetar med felet och hoppas att trafiken ska flyta normalt igen på lördagmorgonen.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons