Annons
Nyheter

Skottlossning vid moské i Malmö

Flera skott avlossades mot en moské på Hästskogatan nära Yttre ringvägen i Malmö under nyårsnatten.
Malmö • Publicerad 1 januari 2019
Imam Rizwan Afzal vid skotthålet i ett fönster på Mahmoodmoskén i östra Malmö på nyårsdagen.
Imam Rizwan Afzal vid skotthålet i ett fönster på Mahmoodmoskén i östra Malmö på nyårsdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var runt tolvslaget på nyårsnatten som flera personer som befann sig inne i moskén hörde smällar som de uppfattade som skottlossning. Eftersom nyårsfyrverkerierna pågick samtidigt gjordes ingen polisanmälan just då.

Karim Lone, presstalesperson för Ahmadiyya Muslimska Samfundet som äger moskén, berättar för Kvällsposten att det var först på morgonen som församlingsmedlemmar såg skotthål i ett fönster. Då larmades polisen till platsen. Under en kriminalteknisk undersökning gjordes flera fynd som kopplas till skottlossningen, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen person ska ha kommit till skada och det finns i nuläget ingen misstänkt för skottlossningen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, grovt vapenbrott och skadegörelse.

Niklas Steuernagel
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons