Annons
Nyheter

Billigare biljett i appen – men Danmarksresorna blir dyrare

Resenärer som köper 30-dagarsbiljett för hela Skåne med Skånetrafikens app kommer att få sänkt pris. Samtidigt blir det dyrare att använda Jojo-kortet och att resa till Danmark.
Skåne • Publicerad 19 oktober 2018
Foto: Bosse Nilsson

30-dagarsbiljetten blir 26 kronor billigare. Från och med den 9 december kommer biljetten, som köps i mobilappen Skånetrafiken, att kosta 1 199 kronor.

– Vi månar om våra resenärer och arbetar ständigt för att de ska få så mycket valuta som möjligt för pengarna de lägger på biljetter. Nu pressar vi priset på månadskortet i appen, säger Stefan Svalö (S) som är ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

Annons

Samtidigt höjs priset på andra biljetter. Periodbiljetten som laddas på Jojo-kortet blir 25 kronor dyrare och stadszontillägget i appen 30 kronor dyrare.

Danmarksresorna kommer också att kosta mer, till följd av valutaskillnaden mellan den svenska och danska kronan och DSB:s egen höjning på två procent. En enkelresa mellan Malmö och Köpenhamn kommer att kosta 10 kronor mer än i dag. Mellan Helsingborg-Helsingör blir höjningen 12 kronor för en enkelbiljett.

Prisändringarna är ett förslag och beslutet tas i kollektivtrafiknämnden den 25 oktober.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons