Annons
Nyheter

Sex av tio skåningar vill bygga ut E 6:an

Enligt en opinionsmätning som Sydsvenska handelskammaren beställt från Sifo vill sex av tio skåningar se en E 6 genom Skåne med fler filer. Det skriver Sydsvenskan.
Skåne • Publicerad 9 februari 2018
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

– Nu har vi svart på vitt att en väldigt stor majoritet i Skåne tycker att E 6 bör få ytterligare körfält. Det bör politikerna ta till sig, säger Stefan Müchler, vd för Sydsvenska handelskammaren, till Sydsvenskan.

Trafikverket kom i veckan med en rapport som belyser den höga trafikbelastningen på E 6. Men man vill inte se någon utbyggnad med fler filer på motorvägen. I stället förespråkar Trafikverket exempelvis sänkt hastighet och speciella bussfiler. Det är framförallt efter Vellinge mot Helsingborg som det är hög belastning på vägen.

Annons

Frågan om E 6 har skapat en strid mellan de rödgröna och de borgerliga i Region Skåne. Det rödgröna styret vill se en ökad satsning på kollektivtrafik, medan den borgerliga oppositionen vill se fler filer. Sydsvenska handelskammaren ställer sig, enligt Sydsvenskan, på de borgerligas sida i frågan. Även om handelskammaren gärna också ser en satsnint på tågen så vill man se en skyndsam utbyggnad av E 6.

– Näringslivet i Skåne känner stor oro för att ingenting sker. Det finns en frustration över hur Region Skåne agerat, säger Stephan Müchler, till tidningen.

Miljöpartiet har, enligt Sydsvenskan, ännu inte sett undersökningen, men är inte imponerade.

– Siffrorna är säkert riktiga, men det handlar ju också om hur man ställer frågorna. Som man frågar får man svar, säger hon., säger regionråd Mätta Ivarsson (MP).

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons