Nyheter

Räddning av brännskadad seglare kan ge pris

Skanör Artikeln publicerades

Sjöräddningssällskapet har nominerat sex räddningsinsatser till utmärkelsen Årets sjöräddare. Bland dem som kan vinna finns RS Falsterbokanalen.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Det skriver Sjöräddningssällskapet i ett pressmeddelande.

Förra året var Sjöräddningssällskapet inblandat i drygt 1 100 sjöräddningsuppdrag. Bland dessa har sex insatser nominerats som särskilt föredömliga och kan bli utsedda till Årets sjöräddare.

RS Falsterbokanalen är nominerat för en insats utanför Skanör då en seglare blev svårt brännskadad i ansiktet och på ena armen efter att ha försökt fixa en kokande motor. Sjöräddarna gav den skadade mannen första hjälpen och såg till att få honom till sjukhus. Därefter återvände man för att hämta segelbåten.

– Som tur var hade vi två sjuksköterskor med oss i teamet. De är vana vid akuta olycksfall. Vi har övat mycket tillsammans och båda två är lugna och extremt proffsiga i sjöräddarsammanhang, säger RS Falsterbokanalens stationsansvarige Mats Ohlsson i pressmeddelandet.

Sjöräddningssällskapet skriver i sin motivering att ”sjöräddarnas snabba insats och sjukvårdande kunskaper minimerade mannens skador.”

Vinnarna av Årets sjöräddare koras på båtmässan Allt för sjön i Stockholm fredagen den 2 mars.