Premiär för populär julpizzatradition

Tomelilla Artikeln publicerades
Pizzabagare Dennis Widell bakar årets första julpizza.
Foto:Mark Hanlon
Pizzabagare Dennis Widell bakar årets första julpizza.

Under flera år har julpizzan varit tradition på Pizzeria Steakhouse Maritza i Tomelilla. Till första advent är den tillbaka och bakas fram till jul.

På fredagen den 1 december var det premiär för julpizza på Pizzeria Steakhouse Maritza. En efterlängtad pizzavariant enligt företaget.

Pizzabagare Dennis Widell, som jobbat 4,5 år på pizzerian säger att man får några beställningar om dagen.

– Det har nog blivit lite av en tradition för en del Tomelillabor, annars är det Bomba, Kebabpizza eller de traditionella pizzorna som folk beställer mest, säger Dennis Widell.

Det inte så jättehemliga receptet innehåller alla de stora favoriterna på julbordet som julskinkan, prinskorvarna, köttbullarna och brunkålen. Allt toppas efter gräddningen med senap.

Basen är samma som alla sorter, det vill säga tomatsås och ost. Sill, lutfisk eller Jansons frestelse lyser däremot med sin frånvaro.

– Det har vi inte på, säger Dennis som själv inte är jättetaggad på brunkålen.

Att svänga ihop julfavoriten tar inte längre än några minuter. Ungefär lika lång gräddning och voilà! Julpizzan är klar.

– Jag avslutar alltid med oregano på toppen.

Och när tidningens reporterteam får ett smakprov är det bara att konstatera; julsmakerna sitter där, och det där med senap på pizzan kanske till och med blir en ny oväntat god smakkombination för framtiden.