Annons
Nyheter

Polisen söker vittnen efter sprängning vid polishus

Två män sitter anhållna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse efter sprängningen vid polishuset på Rosengård. Nu söker polisen vittnen till händelsen. Det skriver flera lokala medier.
Malmö • Publicerad 18 januari 2018
Carina Persson, regionpolischef Syd under polisens pressträff på Rättscentrum i Malmö på torsdagen med anledning av gårdagens explosion utanför polishuset på Rosengård.
Carina Persson, regionpolischef Syd under polisens pressträff på Rättscentrum i Malmö på torsdagen med anledning av gårdagens explosion utanför polishuset på Rosengård.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax efter klockan 21 på onsdagskvällen som ett föremål kastades mot polishuset. Föremålet exploderade och bilar i närheten och polishusets fasad vid skador. Ingen person skadades vid händelsen. Två män greps, och anhölls senare, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Båda är kända av polisen sedan tidigare, och enligt Sydsvenskan beskrivs händelsen som en reaktion på polisens tidigare ingripande mot stadens kriminella.

– Tyvärr, tror vi att det som hände i går är ett svar från kriminella, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö till tidningen.

Annons

Enligt SVT Nyheter Skåne har man hittat flera föremål vid den tekniska undersökningen som nu ska analyseras. Fortsatta förhör hålls också med de misstänkta.

Man söker även vittnen till händelsen.

– I nära anslutning till den här sprängningen så har det rört sig ett antal personer i området kring polisstationen och von Lingens väg. Vi är angelägna att komma i kontakt med de personer som har varit i närheten, säger åklagaren Magnus Pettersson till SVT Nyheter Skåne.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons