Nyheter

Pappa döms till fängelse för sin dotters död

Kristianstad Artikeln publicerades

På måndagen stod det klart att den pappa, från Kristianstad som misstänkts ha orsakat sin 34 dagar gamla dotters död, döms till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel. Mamman frias.

Hovrätten har meddelat sitt beslut. Pappan döms till fyra års fängelse med motiveringen:

"Misshandeln bedöms som synnerligen grov då pappan visat synnerlig hänsynslöshet och råhet genom att vid upprepade tillfällen misshandla ett mycket litet och helt försvarslöst barn som var helt beroende av honom."

Mamman frias och både föräldrarna frias för vållande till annans död.

Den lilla flickan kom till akuten med andningssvårigheter i september 2016. Hon avled senare till följd av en hjärnblödning och obduktionen visade att flickan hade ett stort antal revbensfrakturer.

"Vidare fanns uppgifter om att flickan under sin levnad haft flera blåmärken i ansiktet och på kroppen", skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Föräldrarna stod åtalade för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. De har förnekat att de utsatt barnet för våld. Kristianstads tingsrätt ogillade samtliga åtalspunkter, men domen ändras av hovrätten som dömer mannen.

"Hovrätten anser att de teorier som framförts om att blåmärkena och revbensfrakturerna kan ha uppkommit till följd av något sjukdoms- eller bristtillstånd har motbevisats och att det är klarlagt att pappan utsatt flickan för misshandel", skriver domstolen.