Nyheter

Nattens rubriker

Nyheter Artikeln publicerades

Lugnt på hemmaplan.

Stökigt på stadsfestival i Karlskrona.

Flera våldsdåd i Eskilstuna.

Skåne

Inget att rapportera än så länge.

<br>

Blekinge

Under fredagskvällen blev två unga kvinnor antastade i publikhavet under Karlskrona Skärgårdsfest. Det var vid 22.30 som de båda kvinnorna, födda 2000, ofredades av en något äldre man. Den sistnämnde kom upp bakom de 17-åriga kvinnorna och ska enligt anmälan ha tagit på deras underliv.

– Det hela ska ha hänt framför scenen. Tjejerna kunde uppmärksamma ordningsvakter som i sin tur kallat dit polis som varit i närheten, säger Mattias Lundgren, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Karlskrona.

Den misstänkte kunde sedermera gripas och har förhörts under natten. Den unge mannen har under morgontimmarna släppts på fri fot men misstankarna om sexuellt ofredande kvarstår.

<br>

Strax efter midnatt larmades polis till Norra Smedjegatan i Karlskrona efter att flera personer hamnat i bråk. En person, en man i 18-årsåldern, greps efter att ha sparkat en man i 20-årsåldern i huvudet.

– Det är vittnen som beskriver hur den misstänkte sparkar målsäganden i huvudet. Han grips därför till en början misstänkt för grov misshandel, säger Mattias Lundgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Den misstänkte har senare under natten släppts men misstankarna mot honom kvarstår. Däremot har brottsrubriceringen ändrats från grov misshandel till endast misshandel, då skadorna på målsäganden inte anses så allvarliga.

<br>

Sverige

Strax efter klockan tre natten till lördagen kom ett larm in om skottlossning i Fröslunda i Eskilstuna. Flera personer ska ha lämnat platsen på bland annat moped, men strax efter att polisen kom dit inkom ett nytt larm.

– En ung man hade avlämnats på akuten 03.20 med skottskada i benet, och vi utgår från att han kommer från det föregående larmet om skottlossning, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid Södermanlandspolisen.

Den skottskadade är en 19-årig man som är känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgift till polisen har han dumpats på akuten av sina vänner som sedan lämnat platsen. TT

<br>

Tidigare i samma stad hade en ung man förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit knivskuren vid centralstationen i Eskilstuna. Minst två gärningsmän sågs springa från platsen strax efter dådet.

– Vi vet inte riktigt vad som har hänt och vi har inte fått ur målsägandet något ännu. Han är inte talbar, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid Eskilstunapolisen.…

Mannen tros vara i 18-årsåldern men hans identitet är ännu inte helt fastställd. Han är svårt skadad och ärendet rubriceras i nuläget som försök till mord.

– Han fick ur sig ett personnummer i ambulansen men vi har fortfarande inte lyckats identifiera honom, säger Roland Lindkvist. TT

<br>

Europa

En värmebölja kallad "Lucifer" plågar södra och östra Europa. Även nästa vecka väntas temperaturerna hålla sig kring 40 grader på många håll.

Minst två personer har avlidit av hettan, en i Rumänien och en i Polen. Många har tagits till sjukhus efter solsting och annat värmerelaterat.

Särskilt Italien och Balkanländerna har det riktigt varmt. I Albanien arbetar 300 brandmän med att bekämpa 75 skogsbränder som sprids snabbt i hettan. TT