Nyheter

Nattens händelser – i Skåne och världen

Nyheter Artikeln publicerades

Våldsam misshandel i Malmö.

Singelolycka norr om Karlskrona.

Här följer nattens huvudrubriker.

Skåne

En större polisinsats ägde rum i Trelleborg igår kväll. Polisen har varit förtegna om händelsen på grund av utredningsskäl men mer information väntas under dagen.

<br>

Två unga män blev rånade och misshandlade i centrala Malmö sent på fredagskvällen, skriver Sydsvenskan.

– En av målsägarna blev slagen i ansiktet med ett knogjärn, och blev fråntagen sin mobiltelefon. Den andre uppfattade att han blev hotad och hamnade på något vis på marken, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid Malmöpolisen, till tidningen.

En man som såg händelsen sprang fram och sparkade en av männen som låg på marken i huvudet. Han greps senare av polisen, och anhölls efter förhör misstänkt för misshandel.

– Han är inte misstänkt för rånet eller rånförsöket utan han passade på när målsägaren låg på marken. Det är en del människor som hänger i området som gillar att slåss, säger Jonasson. TT

<br>

Blekinge

Tidigt på lördagsmorgonen inträffade en singelolycka i Holmsjö. Enligt uppgift till SOS Alarm är det en personbil som av oklar anledning voltat.

När räddningspersonal anlände till platsen stod det klart att fyra personer befunnit sig i bilen, men att ingen skadats allvarligt.

– De var omtumlade men relativt okej. De hade inte så allvarliga skador som man först kunde befara, säger Stefan Sjöholm vid räddningstjänsten.

<br>

Sverige/Norge

Sex svenska män har gripits vid den norska gränsen, misstänkta för att planera att delta vid högerextrema demonstrationer i Østfold, som inte fått tillstånd av polisen.

– Man överväger att avvisa dem eller utvisa dem från landet eftersom de kan utgöra en säkerhetsrisk, säger advokaten Morten Lundén.

Männen kommer att förhöras och sitta i arresten till lördag morgon. TT

<br>

Världen

USA:s president Donald Trump kommer att skriva under lagpaketet om nya sanktioner mot Ryssland, Iran och Nordkorea, uppger Vita huset.

Sanktionspaketet antogs av båda kamrarna i kongressen med mycket bred majoritet. Det har varit oklart om Trump tänkte lägga in sitt veto.

Presidenten har nu granskat den slutgiltiga versionen av lagpaketet, godkänner det och avser att underteckna det, skriver presschefen Sarah Huckabee Sanders. TT

<br>

Skådespelaren George Clooney kommer att stämma den franska kändistidningen Voici som publicerat de första bilderna på hans nyfödda tvillingar.

Fotografer från tidningen "klättrade över vårt staket och upp i ett träd och tog olagligt bilder på våra barn i vår hem", säger Clooney i ett uttalande. "Fotograferna och tidningen kommer att ställas till svars inför lagen", enligt stjärnan. TT