Nyheter

Misstänkt för mordförsök hörd – nekar brott

Klagstorp Artikeln publicerades
Enligt uppgifter till TA krossade den misstänkte mannen flera glasrutor med en hammare.
Foto: Jenny Isaksson
Enligt uppgifter till TA krossade den misstänkte mannen flera glasrutor med en hammare.

Tre personer skadades under natten till tisdag i ett knivdåd utomhus i Klagstorp. En man i 50-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök och grov misshandel. I förhör med mannen nekar han till brottet.

Vid 00:18 natten till tisdag larmades polisen om ett grovt våldsbrott i Klagstorp.

Enligt uppgifter till TA började händelserna med att den nu anhållne mannen med en hammare krossade alla rutor in till en bostad där de övriga inblandade befann sig.

När kvinnan och tonåringarna kom ut på gatan uppstod bråk och de skadades med kniv.

– De har förts med knivskador till sjukhus, sa Christian Hakesjö, yttre befäl vid polisen, under natten till Trelleborgs Allehandas utsände på plats.

Kvinnan skadades enligt Regions Skånes presstjänst allvarligt, tonåringarna lindrigare.

Polisen hade under natten en stor insats på plats med bilar och hundpatrull och grep efter en stunds intensivt sökande en misstänkt gärningsman i Anderslöv.

– Eftersom gärningsmannen inte var kvar på platsen började man omgående söka efter honom. Och han kunde gripas på en annan ort, säger informatör Filip Annas på polisens ledningscentral.

Den misstänkte, en man i 50-årsåldern, anhölls under tisdagsmorgonen misstänkt för försök till mord, grov misshandel alternativt försök till mord samt grov misshandel.

Storgatan i Klagstorp spärrades av under natten.
Foto: Mikael Nilsson
Storgatan i Klagstorp spärrades av under natten.

Brottsplatsen spärrades under natten av för teknisk undersökning. Under morgonen hävdes avspärrningarna. Under natten och morgonen har polisen också bland annat knackat dörr och hållit flera förhör med vittnen.

– Man har utfört alla de utredningsåtgärder som är brukliga. Nu under dagen fortsätter man bland annat med förhör av den misstänkte. Och man fortsätter skapa sig en bild av vad som hänt. Det är för tidigt att gå ut med vad som ligger bakom, säger Filip Annas.

Under tisdagen har polisen hållit inledande förhör med den anhållne mannen.

– Den misstänkte mannen är hörd, och han förnekar brott, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.

I övrigt är polisen knapphändig med uppgifter i nuläget.

– Vi ska gå igenom förhöret nu och etablera ett händelseförlopp. De första 24 timmarna är viktiga, säger Ewa-Gun Westford.

VET DU MER?

Kontakta oss på red@trelleborgsallehanda.se eller på 0410-545 99.