Annons
Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Mordförsök i Kristianstad, explosion i Malmö och brand i Sjöbo. Här är nattens händelser i Skåne.
Publicerad 10 februari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till centrala Kristianstad i natt efter att ett bråk spårat ur.

– Det rör sig om ett misstänkt mordförsök där en man ska ha blivit knivhuggen i huvudet och i halsen, säger Marielle Kamp inre befäl på polisen i Kristianstad.

Annons

Offret och den misstänkte gärningsmannen ska ha börjat bråka inne i restaurangen, därefter ska de ha gått ut på gatan och det är där som gärningsmannen ska ha tagit fram sin kniv.

– Personen är förd till sjukhus, men den informationen jag har just nu är att det inte rör sig om några livshotande skador. Han verkar ha klarat sig bra efter omständigheterna.

Polisen har gripit en 22-årig man, misstänkt för mordförsöket.

Flera personer ringde till polisen i natt efter att de hört en hög smäll i Malmöstadsdelen Rosengård. När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att en detonation skett i ett trapphus på Cronmans väg.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om någon har skadats, men bombtekniker har kallats till platsen.

Under lördagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut för att släcka en bilbrand i Tomelilla. Den här gången skedde branden på Tryckerigatan.

– Vi har varit på plats och släckt branden. Vad jag har hört så rör det sig om en skrotbil som har brunnit, säger Patrick Nilsson inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Branden är den senaste av en rad bilbränder som skett i Tomelilla kommun de senaste veckorna.

Räddningstjänster från fem stationer kallades till en villabrand i Äsperöd i Sjöbo kommun.

– Det är ett väldigt stort pådrag här med många brandbilar och mycket personal som arbetar, säger fotografen Anders Grönlund som är på plats.

Annons

Branden inträffade runt klockan kvart i ett, natten till söndag, och de boende i huset fick evakuera.

– De som bor i huset var hemma när det började brinna och det var dem som larmade. Alla tog sig ur huset, säger Patrik Nilsson inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

En man i 35-års åldern togs med till lasarettet i Ystad för kontroll. Enligt Region Skånes presstjänst har han fått lindriga skador.

Även polisen har varit på plats under natten och under söndagsmorgonen meddelade dem att det kommer att upprättas en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det oklart vad som orsakade branden.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons