Annons

Medan du sov: Här är nattens händelser

Över 3 000 abonnenter drabbas när Telias nät ligger nere och i hamnen i Trelleborg grips en utländsk chaufför misstänkt för grovt häleri och stöld.
Publicerad 21 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Trelleborg

Det var vid 19.50-tiden som en utländsk chaufför stoppades i Trelleborgs hamn under söndagskvällen. Det fanns misstankar om att fordonet som chauffören körde var stulet.

Chauffören ska vara i 45-årsåldern och av polsk nationalitet. När polisen stoppar mannen i upptäcks att både bil och släp är falskregistrerade.

Annons

– Vi hade misstankar om att mannen körde falskregistrerad bil med släp och vid kontroll visade det sig att både bilen och släpet egentligen var svenskregistrerade, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannen grips och förs till polisstationen.

– Jag kan bekräfta att mannen är anhållen och misstänkt för stöld och grovt häleri, säger Tenny Eriksson.

Under söndagsnatten meddelar Telia att all fast telekommunikation är helt utslaget för kunder i Östra Trelleborg.

Telia meddelar vid 00.45 natten till måndagen att deras nät helt ligger nere. Det ska gälla tv, telefoni och bredband som är helt utslaget. Enligt Telias prognos kommer avbrottet pågå fram till sena måndagseftermiddagen och totalt ska cirka 3 000 abonnenter beröras men enligt Telia kan detta komma att utvidgas under natten.

Här saknas innehåll

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons