Nyheter

Äldre kvinna rånad hemma av maskerade män i overall och lågskor

Tegelberga Artikeln publicerades
Under fredagsmorgonen var det fortsatt avspärrat vid bostaden.
Foto: Tomas Nyberg
Under fredagsmorgonen var det fortsatt avspärrat vid bostaden.

På torsdagskvällen blev en äldre kvinna överfallen och rånad i sitt hem i närheten av Tegelberga golfklubb. Nu söker polisen vittnesuppgifter om tre storvuxna män som var klädda i overall och lågskor.

Polisen larmades om händelsen klockan 22.31. Rånarna slog till omkring två timmar tidigare. Den äldre kvinnan, som var ensam hemma, satt och tittade på tv när tre för henne okända gärningsmän trängde sig in i bostaden.

– De går på henne med fysiskt våld och binder fast henne, säger Karl-Magnus Hansson, förundersökningsledare och gruppchef vid polisen i Trelleborg.

Männen pratade inte svenska, men kvinnan uppfattade det som att de ville ha pengar. Efter att kvinnan bundits fast sökte rånarna igenom huset.

– De kom över diverse föremål, men exakt vad är inte känt, säger Karl-Magnus Hansson.

Kvinnan har beskrivit männen som ”ganska stora”. De var klädda i likadana mellanblå overaller och svarta lågskor. De bar även rånarluvor.

– Huset ligger avskilt, men kanske har någon gjort iakttagelser när männen stannat till någonstans. Om man ser tre män i overall vid den tiden så reagerar man nog, säger Karl-Magnus Hansson.

Polisen vill gärna komma i kontakt med den som kan ha sett männen eller något annat som stuckit ut i närheten av Tegelberga golfklubb.

Nu väntar bland annat svar från den tekniska undersökningen. Man kommer även hålla kompletterande förhör med den rånade kvinnan och med eventuella vittnen. Polisen kommer också gå igenom liknande händelser i området för att se om det kan finnas någon koppling.

– Det kan även bli aktuellt med dörrknackning. Det här är ett prioriterat ärende, säger Karl-Magnus Hansson.