Annons
Nyheter

Kabelavbrott – tusentals skåningar blev utan telefoni och bredband

Under fredagen grävdes en kabel av och runt tusen Teliaabonnenter i Skåne blev utan fast telefoni. Ännu fler bredbandskunder drabbades av avbrottet. Hushåll i både Simrishamns, Tomelilla och Skurups kommun har berörts.
Sydöstra Skåne • Publicerad 7 september 2018
Foto: Jessica Gow/TT

I Skurups kommun gick det under fredagen inte att nå någon inom organisationen via telefon. Det gick inte heller att komma fram till kommunens växel.

Samtidigt drabbades bredbandskunder av avbrott, totalt över 5 000 i Skåne, enligt Telias hemsida.

Här har Telias bredbandskunder i Simrishamn varit utan bredband under fredagen.
Här har Telias bredbandskunder i Simrishamn varit utan bredband under fredagen.
Annons

– Vi har drabbats av ett kabelfel där en av våra större kablar olyckligtvis har grävts av, säger Ola Rantatalo på Telias presstjänst.

Kabeln är avgrävd vid ett bygge någonstans mellan Trelleborg och Malmö.

– Det positiva är att man har hittat skadan och håller på att gräva fram den så att man kan laga den. Tekniker är på plats och arbetar med att laga den men det kommer att ta lite tid, var beskedet till YA vid lunchtid.

Arbetet beräknas vara klart under kvällen.

– Med reservation för att något oförutsett inte inträffar. Men de uppdateras hela tiden om det blir fördröjt. Man jobbar för fullt, försäkrar Ola Rantatalo.

Mattias LundvallSkicka e-post
Liv Akne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons