Nyheter

Tre förskolor uppmanar föräldrar att hämta hem barnen

Trelleborg Artikeln publicerades

Mer snö väntas komma och personal på tre förskolor har hört av sig till föräldrarna. Personal finns på plats, men eftersom det finns risk att ovädret blir värre vill man gärna att barnen kommer hem tidigare. Under eftermiddagen stängde flera skolor.

På Modeshögs förskola, Smygehamns förskola och Klagstorps förskola kontaktade personalen föräldrarna under eftermiddagen och uppmanade dem att hämta sina barn.

– Det finns personal på plats, förskolorna stänger inte. Men man bedömer att det finns en risk att om det kommer mer snö, vilket kan göra det svårt att komma fram. Särskilt i de östliga delarna är det mycket snö, säger André Levin på bildningsförvaltningen.

Natten till onsdag fick en person i personalen på Orrens förskola svårt att ta sig hem i ovädret. Hen fick helt enkelt övernatta på jobbet.

Alla kommunala skolor i Trelleborg öppnade som vanligt på onsdagsmorgonen, trots snöovädret. En hel del personal har dock tvingats stanna hemma. Undervisningen blev därför lite annorlunda under dagen. Från flera skolor kom även rapporter om att endast få elever är på plats.

Pilens Montessori i Fru Alstad håller helt stängt under onsdagen.

Från lunchtid stängde även Väståkraskolan och Alstad skola. Fritids håller dock öppet för de elever som inte kan åka hem.

– Vi brukar vara runt 60 personer i personalen, nu är vi enbart 13 på plats, säger Väståkraskolans rektor Carolina Andersson.

Alla lektioner ställdes in från klockan halv tolv. Men alla elever skickas inte hem, de som behöver stanna kan göra det.

– De som vill och kan komma hem får göra det. Vi har personal som tar hand om dem som behöver vara kvar, säger hon.

Öppnar skolan som vanligt i morgon?

– Vi hoppas det. Vi får fortsätta att titta på väderprognosen och är flexibla. Läget kan ändras jättefort.

Också Kulturskolan ställer in sin verksamhet under onsdagen.

Inga skolbussar eller skoltaxi körde under onsdagsmorgonen.

Även i Vellinge kommun ställdes samtliga skolskjutsar in. Här uppmanades de med särskild skolskjuts att kontakta Vellinge taxi, enligt Sveriges radio Malmöhus.