Inbrott i Nordeas lokaler i Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades

Vid klockan 22.40 på söndagskvällen larmar ett vittne 112 efter att ha sett två personer krossa en ruta till Nordeas lokaler på Algatan och tagit sig in.

Enligt Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen region Syd, var polisen snabbt på plats då polishuset inte ligger långt därifrån, men innan första polispatrullen kom fram meddelade dock ett vittne att de två personerna lämnat lokalerna springande.

– Vi är kvar i området och pratar med vittnen och söker med hundpatruller. Vi har även gjort vissa fynd, sade Stephan Söderholm strax efter händelsen.

Med tanke på tillvägagångssättet menade han att man förmodligen inte skulle dra så stora växlar av att det var just en bank som tjuvarna tog sig in i.

– Vi har haft fall tidigare där man brutit sig in i banker och manipulerat larm och liknande, men det här har inte riktigt den karaktären. Då krossar man inte en ruta utan då krävs det mer avancerade metoder, säger han.

Senare upptäcktes att gärningsmännen fått med sig lampor från lokalen.

– Vi har hittat någon sorts lampa som de antingen tappat eller kastat ifrån sig utanför lokalen. Vad mer de fått med sig, om det ens var något mer, får undersökas mer i detalj under dagen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen region Syd.

Enligt ett vittne rörde det sig om två värdefulla designlampor av modellen Kotte som tjuvarna var ute efter.

Vittnet uppger att de lyckades få med sig en av de två lamporna till en väntande bil men att den andra lämnades på en parkering intill Algatan.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits och polisen har i nuläget inga misstänkta.