Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bil in i träd utanför Trelleborg. Äldre kvinna utsatt för inbrott i Malmö.
Publicerad 5 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax före klockan 00.30 på natten till onsdagen kom larm om en singelolycka vid Dalköpinge strax utanför Trelleborg.

Annons

Bilen ska ha åkt in i ett träd och sedan fortsatt ner i ett dike, enligt SOS Alarms händelseinformation. Räddningstjänst var framme på plats.

Personalen sanerade efter oljeläckage, men ska inte ha behövt göra någon räddningsinsats.

Ingen person ska heller ha förts till sjukhus med ambulans. Polis var också på plats.

– Han påstår att han har blivit bländad av en mötande bil, säger Tenny Eriksson,

En kvinna i 70-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett inbrott i villan där hon bor under natten till onsdagen.

Det var strax efter klockan 04 som polis larmades till villan i Rosengård i Malmö. Kvinnan uppger för polis att hon blivit slagen med ett tillhygge. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

Det är oklart hur många personer som deltog i inbrottet och om något stulits. Polis sökte med hund i området, men ingen är gripen eller misstänkt på morgonen.

En teknisk undersökning ska göras på brottsplatsen och kvinnan kommer att förhöras, uppger polisen som gärna tar emot tips i fallet från allmänheten.

jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

En man ska ha fått livshotande skador efter ett drunkningstillbud vid Lundåkrabukten i Landskrona sent på tisdagskvällen. Det var strax före klockan 22.30 som en uppringare slog larm om att en person låg i vattnet vid småbåtshamnen.

Annons

Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen. Mannen kunde plockas upp ur vattnet och fördes till Skånes universitetssjukhus Lund med ambulans.

Polis pratade med vittnen på platsen. Region Skåne uppger på natten till onsdagen att mannen har livshotande skador.

Tidigt på onsdagsmorgonen ska Eon-kunder i Kristianstads och Hässleholms kommuner ha drabbats av strömavbrott. Strömmen ska ha försvunnit klockan 04.33, enligt bolaget som vid klockan 05.15 uppgav att 260 kunder saknade el.

En timme senare ska cirka 100 av dessa ha fått tillbaka strömmen.

Vid 07-tiden var det bara tio hushåll i Vinslövstrakten som fortsatt var utan ström, enligt Eons hemsida. En stund senare ska alla ha ström igen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons