Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bilbrand i Trelleborg. Stor ladugårdsbrand nära Brösarp. Explosion i trapphus i Malmö.

Skåne

Det började brinna i en ladugård på Södra Björstorps säteri strax söder om Brösarp på natten till söndagen. När räddningstjänst kom fram var branden fullt utvecklad.

Larmet kom klockan 04.20. Räddningstjänst skickades till platsen. Klockan 05 ska 13 enheter vara på plats, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänsten meddelar att branden är fullt utvecklad och att den har gått igenom taket runt hela ladugården.

Varken människor eller djur ska finnas i byggnaden. Ägaren var på plats och kunde berätta detta. Däremot står det maskiner och fordon i den. Det ska även finnas bostadsutrymmen där.

En ambulans har skickats till platsen, men SOS har inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt.

Räddningstjänstpersonal är tidigt på söndagsmorgonen på plats från Brösarp, Tomelilla, Lövestad, och Degeberga. Därtill tankbilar från Äsperöd, Andrarum och Kivik samt ledningsenhet från Ystad.

Strax före klockan 06 uppger Räddningstjänsten syd att byggnaden inte kan räddas. Man fokuserar på att förhindra att branden sprids till terrängen samt att skydda byggnader som finns i närheten.

Enligt räddningstjänsten är det inte fara för annan allmänhet eftersom gården ligger avsides.

Polis ska ha kommit till platsen vid 06.30-tiden.

En man har gripits misstänkt för att ha orsakat en explosion i ett trapphus i centrala Malmö under natten till söndagen.

Det var vid klockan 01.47 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till fastigheten på Mäster Nilsgatan, nära Malmö centralstation, där det ska ha varit rökigt i trapphuset.

Den gripne, som misstänks ha orsakat explosionen ett par våningar upp, ska ha fastnat i en hiss. Han togs ut av räddningstjänst och greps sedan. Mannen misstänks för allmänfarlig skadegörelse.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Bombskyddet har åkt till platsen som har spärrats av för en teknisk undersökning. Dörrar och väggar ska ha fått skador.

Orsaken till explosionen är oklar på söndagsmorgonen, enligt polisen som inte heller kan slå fast om det finns en hotbild mot någon eller några som bor i huset.

Under söndagsmorgonen går det inte att säga om det finns någon hotbild mot någon boende i huset. Inledningsvis går det heller inte att fastställa vad det är som har orsakat explosionen.

En bil brann på Österlid i Trelleborg under natten till söndagen.

SOS Alarm fick uppgift om branden vid Gränsgatan klockan 01.13. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte.

Men bilen blev totalförstörd, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Mitt i natten till söndagen brann två personbilar i Spjutstorp nordöst om Tomelilla.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 02.59. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte. Även polis skickades dit.

Bilarna ska ha stått några meter från en byggnad, men SOS Alarms händelseinformation uppger att det inte var någon spridningsrisk.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Tidigt på söndagsmorgonen kom larm om en brand i en personbil strax söder om Tollarp.

Räddningstjänsten larmades klockan 06.09. När personalen kom fram till platsen, en parkering vid Tollarps hemvärnsväg, ska bilen ha varit utbränd och man lade på vatten för att minska ner rökutvecklingen.