Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Dödsskjutning i Malmö. Bränder i Arlöv och Klippan.

Skåne

Polisen utreder ett misstänkt mord i Malmö på natten till måndagen. En man har avlidit.

Det var strax efter midnatt som flera personer larmade om misstänkt skottlossning på Kroksbäck. När polis skickades dit hittades en skadad man som troligtvis skjutits, uppger polisen.

Ambulans tog hand om mannen medan platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polis spanade i området och började förhöra vittnen. Man ska även knacka dörr. Vapenhund och kriminaltekniker beställdes till platsen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men avled.

Vid 02-tiden uppger polisen att man inte har någon misstänkt. Brottsrubriceringen är mord.

Gruppen för grova brott i Malmö kommer att utreda ärendet.

Vid klockan 06 meddelar polisen att avspärrningarna på platsen har tagits bort. Den avlidne mannen har identifierats och anhöriga har underrättats om dödsfallet. Men ingen person är gripen.

Strax efter midnatt larmades räddningstjänst och polis till Virvelvägen i Arlöv där någon ska ha tänt eld i källaren till ett flerfamiljshus. Förrådsutrymmet där branden startade fick stora skador och rök spred sig i trapphuset.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och har spärrat av platsen för en teknisk undersökning. Men ingen har gripits som misstänkt. Ingen har heller skadats fysiskt.

Och strax efter klockan 01 kom larm om en bilbrand vid Åbyplan i Klippan. Polis och räddningstjänst skickades till platsen där två bilar ska ha brandskadats.

Ingen person har skadats fysiskt. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse, men ingen har gripits som misstänkt.