Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Flera trafikolyckor runtom i Skåne. Knivhot i Malmö.

Skåne

En person fick föras till sjukhus efter en singelolycka på Lommavägen i Arlöv strax före klockan 03.30. Bilen ska ha hamnat på taket.

Tidigt på tisdagsmorgonen stängdes väg 108 av norr om Svedala efter en singelolycka med bil. Bilden ska ha voltat och landat på taket.

Men inga personer var kvar på platsen, enligt polisen.

En lastbilsolycka på E6 norr om trafikplats Flädie i Skåne orsakar mycket begränsad framkomlighet och det finns risk för långa köer, enligt Trafikverket.

Olyckan inträffade sent på måndagskvällen och vägen stängdes helt under flera timmar. Ett körfält öppnades under natten och prognosen är att vägen ska vara fullt framkomlig vid 12-tiden. (TT)

Och vid 01-tiden grep polisen en man i Malmö som misstänks ha hotat en annan man med kniv. Den gripne är i 35-årsåldern och misstänks även för våldsamt motstånd i samband med gripandet.

Blekinge

De tre män som greps för rånet mot en guldbutik i Olofström har anhållits.

Sverige

En man som hittades misshandlad i Alvik i västra Stockholm på måndagen har avlidit.

– En man är avliden, bekräftar Jonas Torelli, befäl vid regionledningscentralen vid Stockholmspolisen.

Två personer uppges ha misshandlat honom med något vasst föremål och därefter sprungit därifrån. Ingen har ännu gripits för brottet. (TT)

En person skottskadades i Rinkeby i nordvästra Stockholm vid 21-tiden på måndagen.

– En yngre man är skottskadad, vi har en oklar skadebild i nuläget, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen fördes mannen till sjukhus med privatbil. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Polisen åkte till Rinkeby sedan flera personer ringt och berättat att de hört smällar som de uppfattat som skott. Ingen är gripen. (TT)

Tre långtradare körde in i varandra på E4 söder om Jönköping. Efter olyckan fick räddningstjänsten sanera vägen från mejeriprodukter.

– En av lastbilarna som kolliderade hade mejeriprodukter i lasten och de har krossats i kollisionen och juice och mjölk har läckt ut, säger Jerker Sturedahl, befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Ingen person skadades i olyckan. En av lastbilarna fick bärgas och en annan var i behov av däckbyte.

Orsaken till olyckan var att en av lastbilarna fick punktering. Föraren tvingades bromsa kraftigt vilket innebar att lastbilarna som låg bakom inte hann reagera och körde in i det första fordonet. (TT)

Världen

Sydkorea, USA och Japan har dragit igång en två dagar lång övning inför kommande befarade robotuppskjutningar från Nordkorea. Bland annat ska militären tränas i att upptäcka robotarna.

Övningen kommer att hållas i havet utanför Sydkorea och Japan, enligt den sydkoreanska militären.

De tre länderna har haft flera gemensamma övningarna på senare tid i enlighet med ett avtal som slöts mellan Sydkorea och USA i fjol. (TT)

USA överväger flera åtgärder mot Burma på grund av våldsamheterna mot folkgruppen rohingya. Ett alternativ är riktade sanktioner.

"Vi är allvarligt oroade över den senaste tidens händelser i delstaten Rakhine i Burma och det våldsamma agerandet mot rohingyerna", skriver det amerikanska utrikesdepartementet i ett uttalande.

Departementet anser att det är viktigt att alla som är skyldiga till våldsvågen mot den muslimska folkgruppen rohingya hålls ansvariga, inklusive icke-statliga aktörer.

USA säger också att allt stöd till Burmas militär, som redan är mycket begränsat, kommer att upphöra.

Över 600 000 rohingyer har flytt över gränsen till Bangladesh undan militärens våld sedan i slutet av augusti i år. (TT)