Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Brand i elskåp spred sig till radhuslänga utanför Kristianstad. Man anhållen efter att ha brutit mot kontaktförbud.
Publicerad 23 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på fredagsmorgonen började det brinna i ett elskåp i Vinnö utanför Kristianstad. Larmet kom klockan 06.16. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen.

Annons

Elskåpet, som står nära en radhuslänga, ska ha brunnit med öppna lågor.

– När vi kommer fram visar det sig att den här branden har gått in i bjälklag och trossbotten i fastigheten. Så vi har fått bryta upp föra att komma åt glödbränderna. Det känns som att vi har kontroll på det just nu, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, klockan 07.20.

Räddningstjänsten gör då efterkontroller och vädrar ut rök. Ingen person ska ha skadats.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden och uppger att elskåpet ska ha självantänt.

En man i 30-årsåldern greps av polis strax efter klockan 03 på natten till fredagen. Han ska ha överträtt ett kontaktförbud hos en kvinna i Kristianstad och anhölls senare under natten.

Vid midnatt larmade väktare polis med anledning av en bil som stod på en parkeringsplats vid Storgatan i Eslöv. I den hittades sedan misstänkt stöldgods, bland annat verktygslådor.

Polis kunde gripa en man när denne kom till platsen. Den misstänkte, som är född 1960, greps misstänkt för stöld alternativt häleri.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons