Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Krock på morgonen nära Ystad. Man skottskadad i Helsingborg.
Skåne
Publicerad 13 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

En personbil och en A-traktor uppges ha krockat på riksväg 9 öster om Ystad på tisdagsmorgonen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 06.40. Olyckan ska ha skett i riktning mot Ystad och ett av fordonen hamnade i skogen, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Annons

Räddningstjänst, ambulans och polis har skickats till platsen. Ingen person behövde dock föras till sjukhus med ambulans. Men båda fordonen behöver bärgas.

Vägen stängdes av en stund och sedan var det begränsad framkomlighet på platsen, uppger Trafikverket som satte prognosen för arbetet till klockan 08.

Sent på måndagskvällen ska flera kraftiga smällar ha hörts i centrala Helsingborg och flera personer ringde polisen om misstänkt skottlossning vid Domaregatan. Polis åkte till området och hittade en skottskadad man som togs om hand av ambulanspersonal.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern. Hans kläder togs i beslag av polis och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Två personer som polisen tror har befunnit sig på platsen har hämtats till förhör utan att vara misstänkta för brott.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons