Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Cykelbrand i Höllviken. Två gripna för narkotika- och vapenbrott i Hässleholm.

Polis stoppade en bil i Hässleholm sent på söndagskvällen. En husrannsakan gjordes i bilen varpå man ska ha hittat misstänkt narkotika samt en större mängd hagelpatroner.

De två, en man och en kvinna födda 1987 respektive 1981, greps klockan 23.15. De misstänks för narkotikabrott (innehav) samt brott mot vapenlagen.

– Vi håller på att förhöra dem nu. I nuläget är båda misstänkta för båda brotten, säger Peter Frostlund, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, klockan 01.30 på natten till måndagen.

Efter förhören släpptes mannen och kvinnan på fri fot. Båda två är på måndagsmorgonen dock fortfarande misstänkta för båda brotten.

Strax efter midnatt mot måndagen ryckte räddningstjänst ut till Falsterbovägen i Höllviken.

En cykel ska ha brunnit på platsen. Räddningstjänstpersonal släckte med handbrandsläckare och det var ingen risk för att branden skulle sprida sig vidare, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Två bilar brann på Rådhustorget i Landskrona vid 01-tiden. Räddningstjänsten släckte branden och polisen har gjort en anmälan om misstänkt mordbrand. Detta eftersom det var spridningsrisk till ett hus.