Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Lägenhetsbrand i Trelleborg. Knivrån i Lönsboda och Malmö.
Publicerad 28 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigt på måndagsmorgonen kom larm om en lägenhetsbrand vid Liljeborgsgatan i centrala Trelleborg. Ett barn har förts till sjukhus för kontroll, enligt polisen.

Larmet kom klockan 06.10. Räddningstjänst samt två ambulanser skickades till platsen där det ska ha varit mycket rök i trappuppgången, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Annons

– Det är brand i en lägenhet och alla är utrymda från den. Vi har släckt branden och håller på och ventilerar och kontrollerar. Det har brunnit ordentligt, säger Håkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, strax efter klockan 07.

Polis var också på plats och bistod räddningstjänsten. Brandorsaken är oklar inledningsvis.

Livsmedelsbutiken Coop i Lönsboda utsattes för ett rån på söndagskvällen.

Det var vid 22-tiden som två personer ska ha hotat personal med kniv och tvingat till sig kontanter, cigaretter och choklad. Ingen person ska dock ha skadats fysiskt, enligt polisen.

– Men målsägaren var så klart chockad, säger Marielle Kamp, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Polis skickades till platsen och sökte efter gärningspersonerna som ska ha sprungit därifrån. Vid 05-tiden på måndagsmorgonen är ingen person gripen.

– Det finns övervakningsfilm, så vi ska verkligen försöka göra vårt bästa, säger Marielle Kamp.

På söndagskvällen ska en maskerad person ha hotat personal med kniv i en jourbutik i Gamla staden i centrala Malmö. Han ska på så sätt ha tvingat till sig kontanter och cigaretter.

Polis larmades till platsen klockan 21.06 och sökte under kvällen efter gärningspersonen som ska ha lämnat butiken till fots.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Annons

Klockan 22.20 uppger polisen att en man har gripits som misstänkt för rånet. Han är i 20-årsåldern.

Tidigt på måndagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut till en bilbrand vid Hejdegatan i centrala Ystad.

Det ska ha börjat brinna under en bil, uppger SOS Alarms händelseinformation. Räddningstjänst släckte branden.

I närheten ska flera bilar ha stått, men det var ingen spridningsrisk, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Strax före klockan 05.30 på måndagsmorgonen kom larm om en singelolycka med personbil på riksväg 21 i Hässleholm.

Olyckan inträffade mellan Stoby och Vankiva i riktning mot Helsingborg. Föraren ska ha fått sladd vid en omkörning varpå bilen stött i vajerräcket, enligt räddningstjänsten som uppger att ingen person behövde föras till sjukhus.

Trafikverket meddelade inledningsvis att det var begränsad framkomlighet på platsen, sedan att vägen stängts av. Den beräknades öppna igen klockan 06.15, men kunde öppnas några minuter före det.

En lägenhet i Rydsgård ska ha fyllts med rök tidigt på måndagsmorgonen.

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 04.30 och åkte till bostaden nära järnvägsstationen. Ambulans var också på plats.

Röken avtog när kablar till spisen kopplades ur, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att ingen person behövt föras till sjukhus.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons