Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Polisen utreder misstänkt mord i Malmö. Ung man allvarligt skadad vid bråk i Trelleborg.
Publicerad 28 december 2017 • Uppdaterad 29 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man ska ha hittats livlös vid en skola i Malmö vid midnatt mot torsdagen. Mannen fördes till sjukhus där det konstaterades att han avlidit, uppger polisen.

Annons

Eftersom det ska ha funnits tecken som tyder på att mannen utsatts för brott startade polisen en utredning om mord alternativt dråp.

Platsen där mannen hittades har spärrats av för en teknisk undersökning.

Sent på onsdagskvällen hittades två unga män skadade på en adress i Trelleborg. En av dem är allvarligt skadad och har förts till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Enligt polisen rör det sig om ett våldsbrott där någon form av stickvapen eller kniv ska ha använts.

– En yngling är initialt allvarligt skadad och en lindrigt skadad. En av dem är förd till sjukhuset i nuläget, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.

Region Skåne bekräftar att han är allvarligt skadad och uppger att han är mellan 15 och 18 år gammal.

– För den som är knivhuggen är läget stabilt, vad vi har fått från sjukhuset, säger Joakim Sjöberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

En lägenhet i Tyringe ska ha utsatts för ett inbrottsförsök sent på onsdagskvällen.

Två personer ska ha varit inblandade i händelsen. Polisen uppger att man försökte bryta upp ett fönster och att lägenhetsinnehavaren ringde polisen.

En man kunde gripas en bit från platsen klockan 23.10. Mannen, som är i 30-årsåldern, anhölls senare.

Annons

– Han sitter här för försök till stöld. Han sticker när patrullen kommer och en hund spårar upp honom, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Den andra personen befinner sig fortfarande på fri fot på torsdagsmorgonen.

– Ingenting ska ha hunnit tillgripas, säger Larsson.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons