Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Misstänkt mordbrand på boende. Singelolyckor utanför Sjöbo och Kristianstad. Stöld och misshandel.

SKÅNE

Det har brunnit på ett boende utanför Hässleholm under natten.

– Det är en större kartong som stod inne i dagrummet som man har satt fyr på, säger Roger Wirödal, insatsledare på räddningstjänsten.

Det var frigolit i kartongen och det blev mycket rökutveckling.

Personal och boende släckte branden med hjälp av en brandslang som fanns i huset. Även polis har varit på platsen.

– Det är rubricerat som mordbrand, säger Rickard Karlsson, inre befäl på polisen.

Det finns inga uppgifter om personskador.

En person fördes till sjukhus efter en singelolycka utanför Sjöbo, sent på fredagen. Skadeläget är okänt men personen satt fastklämd och räddningstjänsten fick klippa upp bilens tak för att få loss denne.

Polisen har inte kunnat förhöra den skadade men det finns misstankar om rattfylleri.

En bil voltade på en mindre väg utanför Degeberga sent på fredagen. Ingen person fanns kvar vid bilen och polisen har sökt efter förare och eventuella passagerare under natten

– Vi har inte fått tag i den som körde. Men vi har väl en aning om vem det var och vi har säkrat spår från bilen, säger Rickard Karlsson, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Ingen skadad har kommit in till sjukhuset vad polisen känner till.

– Vad jag förstår så var det en rätt bra krock. Men det är ingen som har gett sig till känna som är skadad, säger Rickard Karlsson.

Tre tonåringar är misstänkta för att ha stulit en plånbok under natten mot lördagen. Det var vid halv ett-tiden som polisen åkte till järnvägsstationen i Hässleholm. En person hade blivit bestulen på sin plånbok och tre misstänkta gärningspersoner kunde identifieras.

– En var under 18 och två var precis 18. Så vi har hållit förhör med de två äldre och den yngre har skjutsas hem, säger Rickard Karlsson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Brottsoffret, som är i 50-årsåldern, ska inte ha kommit till skada vid händelsen.

En man i 25-årsåldern har gripits på Stora torg av Kristianstadspolisen under natten. Mannen är misstänkt för misshandel och anhölls av åklagare, efter förhör.

Hur ser skadeläget ut?

– Mindre blessyrer, kan man säga, säger Rickard Karlsson, inre befäl vid polisen.

Polisen säger att målsägande och den misstänkte känner varandra sedan innan men vill inte gå in på fler detaljer kring ärendet.

Polisen stoppade ett fordon i Kristianstad under natten. Vid kontroll så misstänks föraren vara påverkad av narkotika och medtogs för provtagning.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri och ven olovlig körning samt brott mot knivlagen. Hen släpptes efter provtagning.