Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Villabrand i Beddingestrand.

Strömavbrott i Trelleborg och i Simrishamns kommun.

Knivrån i Lund.

Skåne

Räddningstjänsten ryckte ut till en brand i Beddingestrand utanför Trelleborg på natten till söndagen. Boende i villan slog larm.

– Branden började i ett skjul och spred sig till villan, säger Håkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Räddningstjänstpersonal från Trelleborg, Klagstorp, Anderslöv och Skurup arbetade med branden under natten. Den spred sig upp i takkonstruktionen. Fotograf på plats uppger att det var kraftig rökutveckling.

– Det ser positivt ut och det verkar som om man har kommit åt spridningen till villan och stoppat den. Men vi vill ändå inte säga att vi har det under kontroll, utan är på plats och kämpar på, säger Månsson klockan 05.20.

Han har inga uppgifter om personskador.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand inledningsvis.

– När räddningstjänsten är klara kommer vi att spärra av och så avvaktar vi teknisk undersökning, säger David Eriksson Heia, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad, klockan 06.30 på söndagsmorgonen.

Strax före midnatt mot söndagen ska 394 av Eons kunder i Simrishamns kommun ha blivit utan ström. Bolaget uppger att avbrottet inträffade klockan 23.48 och att felsökningen är igång. De drabbade hushållen ska finnas i bland annat Borrby, Kyls Strandbad och Sandby.

Vid 01-tiden var antalet strömlösa kunder nere i 357, enligt Eon. Strax före klockan 02 uppgavs totalt 66 hushåll i Örnahusen och Östra Hoby fortfarande sakna ström.

Tidigt på söndagsmorgonen är avbrottet i stort sett över. För de sista fem utan ström i Östra Hoby sattes prognosen till klockan 08.45. Men strömmen ska ha varit tillbaka tidigare än så.

På natten till söndagen ska många hushåll i Granlunda i Trelleborg ha drabbats av strömavbrott.

Avbrottet inträffade vid 00.30-tiden. Strax före klockan 01 uppger en läsare för TA att hela bostadsområdet är ”becksvart”.

Kommunen meddelade att felsökning sattes igång och vid klockan 01.45 ska alla hushåll ha fått tillbaka strömmen, enligt SOS Alarm.

En man ska ha blivit rånad av två personer i centrala Lund under natten. Polisen larmades klockan 03.15.

Mannen ska ha blivit slagen och sparkad samt knivskuren i ett knäveck, enligt polisen som uppger att duon tvingade till sig mobil och bankkort.