Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Brand på vandrarhem i Lund. Viltolycka utanför Bjärnum.
Publicerad 21 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Ett rum på ett vandrarhem i centrala Lund blev kraftigt skadat i en brand på torsdagskvällen.

Annons

Det var klockan 21.10 som ett automatlarm gick på vandrarhemmet. I det brandskadade rummet fanns en man som fördes till sjukhus med ambulans efter att räddningstjänstpersonal undsatt honom.

– När vi var på väg dit var det rökutveckling, det brann i ett rum. Vi fick bryta oss in och fick ut en kraftigt rökskadad person, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, till Sydsvenskan.

Förutom rummet där det brann har även de övriga lokalerna fått rökskador.

Det är oklart varför det började brinna. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning och polisen gör en anmälan om mordbrand.

Tidigt på fredagsmorgonen inträffade en singelolycka med personbil på väg 1885 väster om Bjärnum.

Larmet om olyckan kom klockan 05.15. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen.

Föraren, som var ensam i bilen, ska ha väjt för ett vilt djur och åkt av vägen, men behövde inte föras till sjukhus, enligt räddningstjänsten.

Det var begränsad framkomlighet en stund, enligt Trafikverket. Strax före klockan 06 hade all utryckningspersonal åkt från olycksplatsen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons