Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Dödsolycka på E22. Kraftig explosion i Malmö.
Publicerad 4 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

En man i 60-årsåldern omkom i en svår olycka med en lastbil och personbil vid midnatt. E22 mellan Bromölla och Kristianstad, där olyckan inträffade, är avstängd minst fram till klockan 10 på tisdagen.

Annons

– Det är en lastbil med släp som har vält så den ligger över hela vägen och blockerar hela E22:an, säger Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen säger att lastbilschauffören har väjt för något, förmodligen ett djur, och då hamnat på sidan och blockerar vägen.

– Och sen kommer en personbil en stund senare och uppmärksammar väl inte detta, utan kör rätt in i underredet på den här lastbilen. Och föraren omkommer då, säger Thomas Boking, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Mannen som omkom är i 60-årsåldern och hans anhöriga är underrättade. Lastbilschauffören har förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt men polisen uppger att han ligger kvar på sjukhus.

En livsmedelsbutik i Malmö fick under natten sin entré bortsprängd. Polisen larmades av flera personer på grund av den kraftiga detonationen, strax innan tvåtiden på natten. Explosionen var så stark att flera billarm gick igång.

Nationella bombskyddet samt tekniker kallades till platsen.

”Det går under morgonen inte att svara på vad det är som har orsakat smällen, enbart att det är en kraftig sådan.” skriver Kim Hild, informatör på polisen.

Ingen person är skadad och ingen misstänkt har gripits. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons