Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Utredning om mordförsök efter att tonåring skjutits i Malmö. Bilbrand i Simrishamn.
Publicerad 3 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En 16-årig pojke ska ha blivit beskjuten med flera skott när han besökte en pizzeria i Malmö på söndagskvällen. Hans skador är inte livshotande, enligt polisen.

Annons

Det var vid 20-tiden som det ska ha hörts flera höga smällar från området vid Värnhemstorget. Polis och ambulans skickades dit och pojken hittades inne på pizzerian. Han fördes till sjukhus med förmodade skottskador, uppger polisen.

Skytten ska ha stått på gatan utanför pizzerian när hen sköt. Polisen spärrade av ett stort område, som sedan skulle minskas, och skickade specialsökhund samt kriminaltekniker till platsen.

Brottsrubriceringen är inledningsvis försök till mord. Men ingen person är gripen sent på söndagskvällen. Polisen förhörde vittnen på platsen.

I pizzerian ska ett flertal personer ha vistats vid skjutningen. Men förutom pojken ska ingen ha skadats fysiskt. Med tanke på de andra personerna har fallet även brottsrubriceringen grovt framkallande av föra för annan.

Strax före klockan 23 meddelade polisen den tekniska undersökningen är färdig och att alla avspärrningar tagits bort.

På måndagsmorgonen brann det i en personbil vid Backgatan i Simrishamn.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 07.06. Räddningstjänsten åkte till platsen.

Branden ska ha varit av mindre omfattning och var släckt när räddningstjänsten kom till platsen, enligt inre befäl vid Räddningstjänsten syd som uppger att personalen endast gjorde en kontroll på plats.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons