Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Tre byggnader totalförstörda i brand. Man anhållen för brutet inreseförbud. Pepparsprej hittad i bil utanför Simrishamn.
Publicerad 26 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

Tre byggnader på en gård utanför Kristianstad har brunnit ner under natten. Räddningstjänsten var på plats med 20 personer men fick fokusera på att förhindra spridning.

Annons

– Så vi har inte släckt med så mycket vatten utan bara kontrollerat. Det är lite trist att man inte kan göra så mycket, säger Johan Wendt, yttre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad.

Om någon har kommit till skada är ännu inte till hundra procent fastställt. Ägaren till gården har varit där och polisen har under natten fått tag på en av hyresgästerna.

– En har vi fortfarande inte lokaliserat. Men vi har ingenting som tyder på att han skulle vara kvar i byggnaden överhuvudtaget, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Polisen har till en början spärrat av och skrivit en anmälan om mordbrand. Dock misstänks inget brott.

Polisen grep under söndagen en man i Trelleborgs hamn. Mannen har medborgarskap i ett annat EU-land men är belagd med inreseförbud till Sverige sedan en tidigare dom.

– Han trotsade detta och försökte åka tillbaka till Sverige. Så då blev han gripen och sedermera anhållen för detta brott, säger Joakim Sjöberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Ystad.

Mannen kom med båt och det var vid en kontroll som det upptäcktes att mannen inte får vistas i landet.

Polisen grep en man utanför Simrishamn under natten. Han är misstänkt för brott mot vapenlagen.

Det var när polisen stannade en bil som de hittade en pepparsprej på en kille som färdades i bilen. Mannen är inte misstänkt för några andra brott.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons