Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bombskyddet kallades till Limhamn i Malmö. Två gripna under pågående inbrott i Osby.

Skåne

Nationella bombskyddet skickades till Stora Högestensgatan i Limhamn i Malmö efter att ett misstänkt föremål hittats. Senare på natten till torsdagen kunde föremålet säkras.

Det var vid klockan 21.35 på onsdagskvällen som polis åkte till platsen och spärrade av området i väntan på att föremålet skulle bedömas. Efter ytterligare avspärrningar ska trafiken ha påverkats, Annetorpsleden stängdes till exempel av.

Föremålet ska ha hittats vid en parkeringsplats i ett bostadsområde, uppger polisen.

Vid klockan 00.27 meddelar polisen på sin sajt att bomskyddet har kommit till platsen och startat arbetet med föremålet.

En dryg timme senare uppger polisen att föremålet har säkrats varpå de yttre avspärrningarna hävts. Den inre avspärrningen kommer däremot att vara kvar tills den tekniska undersökningen är färdig.

Polisen arbetar med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.

Ica Supermarket i Osby utsattes för ett inbrott i natt. Två män greps och släpptes senare.

Det var vid klockan 01.17 som polis larmades till butiken på Västra Järnvägsgatan där två personer ska ha försökt bryta sig in. Man kunde därefter gripa två misstänka män på taket av ett hus bredvid affären.

– De grips på plats med fingrarna i kakburken. När de märker att polisen är utanför springer de ut genom en dörr och vidare upp för en trappa och upp på ett tak. De togs till stationen, det hölls förhör med dem och så är de redan ute igen, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Polisen uppger att en tredje misstänkt gärningsperson har åkt från platsen i en bil.

Ica i Köpingebro ska ha utsatts för ett inbrott under natten till torsdagen.

Polisen larmades om händelsen klockan 02.12 och ska ha varit på plats snabbt. Man kunde gripa en misstänkt gärningsperson som höll på att fly från platsen.

Inledningsvis är det oklart om den gripne fick med sig något från butiken.