Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bilbrand i Kristianstad. Explosion i Malmö.

Skåne

Räddningstjänsten ryckte ut till en brand i en bil på Österäng i Kristianstad sent på fredagskvällen.

– Branden var fullt utvecklad när vi kom dit, det blir inte mycket kvar av den, säger Hasse Lindell, styrkeledare vid räddningstjänsten i Kristianstad.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Frans G Bengtssons väg klockan 23.17. Räddningstjänsten släckte branden och det ska inte ha varit någon spridningsrisk.

Nationella bombskyddet skickades senare till platsen.

– Vi vet inte riktigt vad som har start det, om det är någon form av explosion. Tekniker och nationella bombskyddet är på väg att undersöka vad det är för någonting, säger John Sjöblom, inre befäl vid polisen i Kristianstad, klockan 01.15.

På lördagsmorgonen, när avspärrningarna hävts, berättar han att polisen konstaterat att det skett en explosion, men att den samtidigt inte behöver vara avsiktlig.

Vid 01-tiden ska en sprängladdning ha detonerat vid Persborgstorget i Malmö.

Polisen larmades klockan 01.10. Explosionen ska ha skett vid en trafikskola vars dörr skadades.

Dessutom skadades fönster i intilliggande fastigheter, enligt polisen som har haft tekniker och bombtekniker på plats under natten.

Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

En man i 40-årsåldern greps i Tollarp på fredagen.

Han misstänks för stöld alternativt häleri och anhölls senare.

– Han förvarade en större mängd gods som vi misstänker är stulet. Vi håller på att bena ut var det kommer ifrån, säger John Sjöblom, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Det misstänkta stöldgodset hittades i ett hus i Tollarp och polisen har spärrat av hela byggnaden.

– Lite gods har vi redan härlett och lämnat tillbaka till målsägande, men det finns mer kvar, säger Sjöblom på lördagsmorgonen.