Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Rattfylleri, stopp i tågtrafiken och en hel del fylla.
Publicerad 29 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen blir under natten tipsade om en berusad man i 25-årsåldern som lämnat en restaurang i Höllviken, körandes en personbil.

Annons

Personer på restaurangen ska ha försökt hindra mannen köra från platsen.

Polisen anträffar bilen med mannen och han förs med för provtagning, misstänkt för rattfylleri alternativt drograttfylleri. Under sin färd från restaurangen ska mannen också ha krockat med bilen och kört från olycksplatsen, därav är han även misstänkt för smitning från trafikolycka.

Det råder stopp för all tågtrafik på sträckan Tomelilla-Simrishamn, sedan 06.14 på lördagsmorgonen. Avgångar kan komma att ställas in eller ersättas med buss.

Ett par avgångar med Pågatåget mellan Simrishamn och Helsingborg ersätts exempelvis med buss.

Trafikverket har i skrivande stund ingen prognos för när problemet kommer vara åtgärdat.

Resande rekommenderas ta kontakt med sitt tågbolag.

Föraren av en personbil körde under natten in i en trädgård i Nosaby, Kristianstad och fastnade i en trädgårdshäck.

Boende har varit framme vid bilen och knackat på rutan i väntan på polisen, men fick inte kontakt med föraren.

– Han försöker komma därifrån men lyckas inte speciellt bra. Så vi hinner komma dit innan han lyckats lämna platsen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion Syd.

Polisen omhändertar föraren, en man i 25-årsåldern, och kör honom till sjukhuset. Det är oklart om mannen har fått några skador. Han är misstänkt för rattfylleri och bilen behöver bärgas från platsen.

Det har varit en del stök i Kristianstad under natten med flera misstänkta misshandelsfall och två personer är misstänkta för våld mot tjänsteman. Vid ett tillfälle på Grand så omhändertogs exempelvis sex personer för fylleri.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons