Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Skottlossning i Glimåkra. Brand och misstänkt skottlossning.

Skåne

Någon har avlossat skott in i en lägenhet i Glimåkra, Östra Göinge kommun, under natten.

– Det har befunnit sig personer i lägenheten men ingen är skadad, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisregion Syd.

Under natten genomfördes teknisk undersökning på brottsplatsen och förhör med vittnen.

– Vi har haft en vapenhund på plats också som har gjort vissa fynd där som tyder på att det varit en skjutning. Det finns skador på lägenheten, så det är bekräftat att det har skjutits, säger Magnus Lefèvre.

Finns det någon hotbild mot personerna i lägenheten?

– Inget som är känt, nej. Vi tittar på om det finns någon hotbild mot någon i fastigheten där, men det finns inget bekräftat, säger Magnus Lefèvre.

Hur många skott som har avlossats och med vilket typ av vapen vill inte polisen gå in på. Händelsen rubriceras som mordförsök. Det finns ingen gripen för brottet.

Sent på torsdagen larmades räddningstjänst och polis till centrala Trelleborg.

Anledningen var en brand i ett buskage vid Trelleborgs bibliotek. Det har enligt SOS alarm brunnit i tre meter av buskaget.

– Det var någon som hade skjutit en raket där och så hade det tagit eld, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på polisregin Syd.

Elden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten som var klara på platsen knappt en halvtimme efter larmet.

Sent på torsdagen tyckte sig flera Malmöbor höra skottlossning i Rosengård.

– Det kan eventuellt ha varit en skottlossning men vi har inte anträffat någon skadad eller vapen eller tomhylsor, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till Sydsvenskan.

En bil inne på en bilverkstad i Malmö brann under natten. Bilen var helt övertänd men räddningstjänsten lyckades förhindra spridning, det skriver Sydsvenskan.