Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Rånförsök i Malmö, rattfylleri Skurup och slagsmål i Kristianstad.
Skåne • Publicerad 5 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som själv tagit sig till akuten i Malmö berättar för polisen under natten att han har blivit avdragen av sin cykel av flera okända personer som också har slagit och sparkat honom.

Gärningspersonerna ska även ha försökt få med sig mannens väska, men misslyckats. Polisen skriven anmälan om försök till rån.

Annons

Polis och ambulans larmades till Lastageplatsen i Kristianstad vid kvart över tio på tisdagskvällen.

– Det är två grupperingar som ska slåss och någon har fått ett tillhygge i huvudet, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisregion Syd.

Enligt uppgifter till polisen ska det röra sig om en yxa. Polisen träffar på en skadad man i 25-årsåldern. Men det är oklart om han behövde följa med ambulansen för vård.

– Han var vaken och talbar och uppåtgående så det ska väl ha gått bra efter omständigheterna, säger Anna Göransson.

Det är oklart hur många personer de två ”grupperingarna” bestod av. Polisen utreder händelsen som grov misshandel och det finns på onsdagsmorgon ingen gripen eller misstänkt för händelsen.

En förare av en personbil misstänks ha kört berusad under natten. Föraren, en man, stoppades i en rutinkontroll på Svaneholms allé i Skurup. Han blåser positivt och polisen tar med honom för provtagning. Mannen är därmed misstänkt för rattfylleri.

Polisen har på onsdagsmorgonen inga nya uppgifter att lämna om de två skottlossningar som var i Skåne på tisdagskvällen.

I Malmö avled en man i 20-årsåldern och i Helsingborg uppges en man i 25-årsåldern vara livshotande skadad. Det är okänt om skottlossningarna har något samband.

Det finns ingen gripen i något av fallen.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons