Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Misshandel på Palmfestivalen, stopp i tågtrafiken och rattfyllerier.

Skåne

Två personer har gripits misstänkta för misshandel i samband med Palmfestivalen.

– Två stycken ska ha gett sig på en tredje och slagit honom, säger Magnus Svall, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Ystad.

De både gripna släpptes efter förhör men misstankarna mot dem kvarstår. I övrigt har det varit en lugn natt på festivalen, enligt polisen.

Tågtrafiken stoppades i Lund vid 06 på morgonen på grund av obehöriga som befann sig på spårområdet. Stoppet påverkar resor till och från stora delar av Skåne län.

Vid 06.30 körde all tågtrafik genom Lund men med låg hastighet och vid 06.50 har stoppet hävts. men det råder fortsatta förseningar i tågtrafiken och vissa tågavgångar kan helt eller delvis komma att ställas in, skriver Trafikverket.

Skånetrafiken skriver på sin hemsida att resenärer ska räkna med följdförseningar ”ett tag framöver”. För mer information om en specifik resa, kontakta aktuellt resebolag.

Vid 01.30 stoppade polisen en bil i Sibbhult. Föraren, en man 45-årsåldern, misstänks vara påverkad och medtogs för provtagning. Han är numera misstänkt för grovt rattfylleri.

Två personer är misstänkta för drograttfylleri och ringa narkotikabrott efter ett par kontroller i Malmö under natten. Båda de misstänkta är unga män.