Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Brand i villa i Malmö. Skadegörelse mot villa i Trelleborg.
Publicerad 10 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En villa i Klagshamn i Malmö brann i natt. Troligtvis blir den totalförstörd, enligt polisen som uppger att brandorsaken kan ha varit ett blixtnedslag.

Annons

Fem personer ska ha fått lämna villan. Men ingen av dem ska ha skadats fysiskt.

Och en villa i centrala Trelleborg ska ha utsatts för skadegörelse under natten till fredagen.

Det var strax före klockan 02 som inbrottslarmet gick igång i villan och polis och väktare åkte dit. Polisen uppger att en eller flera personer ska ha slagit sönder en glasruta på en dörr varpå man kastat in flera smällare i villan där ingen var hemma för tillfället.

Ingen har gripits som misstänkt. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse.

Strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen kom larm om en singelolycka med personbil i Kristianstad.

Händelsen ska ha inträffat vid korsningen mellan väg 118 och Snapphanevägen. Räddningstjänst åkte inte till platsen, däremot ambulans. En person har förts till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Trafikverket uppgav att det var begränsad framkomlighet på olycksplatsen och satte prognosen till klockan 06.30. Klockan 06.20 ska det ha varit full framkomlighet igen.

Tidigt på fredagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut och släckte en brand i ett träd norr om Klagstorp.

Larmet om branden kom klockan 05.47. Det ska ha funnits viss spridningsrisk, men räddningstjänsten släckte och är klara på platsen, uppger SOS Alarms händelseinformation klockan 06.30.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons