Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Skåne Artikeln publicerades

I en lägenhet på Östra Sorgenfri i Malmö öppnade ett gäng rånare eld under natten, rapporterar TT. När polisen kom till platsen fick den första patrullen ägg kastade på sig från ett fönster i fastigheten, enligt Sydsvenskan.

I dagsläget är det oklart om någon skadats fysiskt. Ingen misstänkt har gripits men brottsrubriceringen är grovt rån, grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan.

Polisen larmades vid 04-tiden till en möbelbutik på Grophusgatan i Malmö. Ett inbrott ska ha ägt rum där och gärningspersonen ska ha sökt igenom kassan. Polis sökte med hund efter personen men ingen misstänkt har gripits.

En kvinna i 60-årsåldern blev vid 23-tiden på måndagskvällen påkörd av en moped på Järrestadsgatan i Kristianstad. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset, där det konstaterades att hennes skador var lindriga.

– Kvinnan gick eller möjligtvis cyklade när hon blev påkörd. Mopeden som körde på henne avvek från platsen, säger Maya Forstenius, presstalesperson hos polisen.

Strax innan 01-tiden natten till tisdag utbröt en brand i en villa i Sibbhult i Östra Göinge. En personen fördes till sjukhus med rökskador men fick under natten lämna sjukhuset.

– Inget nytt har hänt för oss. Vi avvaktar teknisk undersökning nu på morgonen, sa inre befäl Peter Frostlund vid 06-tiden på tisdagsmorgonen.