Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftig brand på gård utanför Broby. Terrängbrand i Ljunghusen och grov misshandel i Malmö.

Skåne

Det brann kraftigt i en byggnad på en gård strax öster om Broby i Skåne under natten till lördagen. Men varken människor eller djur ska ha skadats fysiskt, enligt räddningstjänsten.

Larmet om branden kom 22.40 på fredagskvällen. Räddningstjänst åkte till platsen med flera enheter från Osby, Sibbhult, Broby och Kristianstad.

– Vi har en brand i en lada och den har brunnit upp. Det var full fyr när Broby kom till platsen. De inriktade sig på att skydda boningshus och närliggande grejer och det har man lyckats med, säger Peter Rosenqvist, räddningsledare vid räddningstjänsten i Kristianstad, strax före klockan 00.30.

Brandorsaken är oklar på lördagsmorgonen och polisen ska göra en brandplatsundersökning.

På fredagskvällen meddelade polisen att en 37-årig man anhållits som misstänkt för branden på Tomarps gårdshotell som rasade under dagen.

Under natten till lördagen kom larm om en terrängbrand vid Solbacksvägen i Ljunghusen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 04.07. Cirka 15-20 kvadratmeter mark ska ha brunnit.

Räddningstjänst åkte till platsen, men när man kom fram hade någon redan släckt med en trädgårdsslang, uppger SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänsten arbetade med att eftersläcka.

Klockan 01 kom larm om en singelolycka på Hyltarpsvägen utanför Svedala.

Polis åkte till platsen där en bilförare kört in i ett träd. Kvinnan togs med för ytterligare provtagning efter att ha blåst positivt för alkohol.

Hon misstänks nu för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri. Polis tog hennes körkort.

Strax före klockan 02.30 larmades polis till Augustenborgstorget i Malmö där det ska ha uppstått ett större bråk. Men när man kom dit ska bara en misshandlad man i 35-årsåldern ha varit kvar.

Mannen fördes till sjukhus i ambulans med en sårskada i huvudet, enligt polisen som uppger att en sten kan ha använts vid misshandeln.

Tidigt på lördagsmorgonen är ingen misstänkt eller gripen.