Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Flertal bränder i Lund i natt. Miljonstöld på byggarbetsplats i Klågerup.
Skåne
Publicerad 21 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra sophus vid Sankt Lars väg i Lund brann ner under natten. Räddningstjänst och polis ryckte ut till samtliga bränder, vilka misstänks vara anlagda och rubriceras som skadegörelse genom brand.

Dessutom ska ett plank vid Järnåkraskolan i Lund ha satts i brand under natten. Det var stor spridningsrisk, enligt polisen som rubricerar händelsen som försök till mordbrand.

Annons

I Klågerup i Svedala kommun ska ett inbrott ha gjorts på en byggarbetsplats. Från containrar och byggbodar ska verktyg och maskiner ha stulits för cirka en miljon kronor, enligt polisen som ska säkra spår på platsen.

Inbrottet upptäcktes på måndagsmorgonen.

Även i själva Svedala upptäcktes ett inbrott på morgonen, där vid ett husbygge där man upptäckte brytmärken på dörrar. Alla vitvaror ska ha stulits, enligt polisen som ska göra en brottsplatsundersökning.

Och sent på söndagskvällen ska en personbil ha voltat på E6 vid Strövelstorp i Ängelholms kommun. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Inledningsvis hade polisen inga uppgifter om att personer skulle ha skadats vid olyckan. Bilen fick bärgas och vägen stängdes av vid olycksplatsen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons