Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bil voltade norr om Tomelilla. Mord utreds i Malmö.

Skåne

En personbil uppges ha voltat och hamnat i diket på riksväg 19 under natten till söndagen.

Larmet om olyckan strax norr om Skåne-Tranås kom strax före klockan 03. Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

– En personbil har voltat. Föraren har tagit sig ut själv, mörbultad. Hon är vaken och talbar, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Bilföraren, en kvinna i 30-årsåldern, ska ha varit ensam i bilen. Hon fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation. Region Skåne uppger att hon är lindrigt skadad.

Ett körfält spärrades av vid olycksplatsen. Strax före klockan 04 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

En person har under natten till söndagen anhållits som skäligen misstänkt för mord i Malmö.

Det var på lördagseftermiddagen som en skadad man hittades i en bil vid Hyllievångsvägen i Malmö. Ambulans och polis skickades till platsen och det kom uppgifter om att det varit skottlossning där.

Mannen fördes till sjukhus och polis spärrade av den misstänkta brottsplatsen samtidigt som flera patruller säkrade spår och sökte information genom personer som kunde ha sett och hört något. Även specialutbildad vapenhund användes i sökandet, uppger polisen.

Klockan 04.30 uppger polisen att mannen avlidit på sjukhus till följd av skottskador. Brottsrubriceringen är mord och en person har anhållits som skäligen misstänkt, vilket är en lägre grad av misstanke.

Polisen har gripit en person i 60-årsåldern efter en händelse på lördagskvällen.

Det var strax före klockan 22.30 som polis skickades till en lägenhet i Bjuv. En person i 60-årsåldern ska ha blivit knivskuren och fick föras till sjukhus med ambulans.

Enligt TT är det en man som ska ha fått allvarliga skador.

På platsen kunde polis gripa en person, enligt Kvällsposten även det en man, som nu misstänks för försök till mord alternativt dråp. Lägenheten har spärrats av för en teknisk undersökning.

Båda de inblandade personerna är i 60-årsåldern.