Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Polisen utreder misstänkt mordbrand i Osby. Rökfylld lokal i Malmö och rattfylleri i Tomelilla.
Publicerad 18 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten ryckte ut och släckte en brand i Osby under natten till fredagen.

Annons

Det var strax efter klockan 03 som larmet om branden utomhus vid Klövervägen kom efter att en väktare upptäckt den. En pall där det låg större påsar med grillbriketter samt isolering hade börjat brinna, enligt SOS Alarms händelseinformation. Och det nära en träfasad.

Branden kunde släckas, men det fanns en spridningsrisk till byggnaden, enligt polisen som har gjort en anmälan om misstänkt mordbrand. Men ingen person är gripen eller misstänkt för brott på fredagsmorgonen.

Ingen person ska heller ha skadats vid händelsen.

En lokal på Ahlmansgatan i Södervärn i Malmö fylldes med rök i natt. Polis och räddningstjänst skickades till platsen och där kunde man konstatera att ett fönster på entrédörren krossats. Dessutom ska brännbar vätska ha antänts på golvet, uppger polisen som gjort en anmälan om skadegörelse.

Ingen person har gripits som misstänkt och ingen ska ha skadats fysiskt. Det ska heller inte ha funnits någon spridningsrisk.

Vid klockan 02.48 stoppade polis en bilförare på Västerleden i Tomelilla. Mannen, som är i 60-årsåldern, togs med för provtagning efter att ha blåst positivt. Han misstänks nu för rattfylleri.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons