Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Sju till sjukhus efter krock i Kristianstad. Bilbrand i Vinslöv.
Publicerad 9 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Sent på tisdagskvällen frontalkrockade två personbilar i Kristianstad. Sju personer fördes till sjukhus och tre av dem har allvarliga skador, enligt sjukvården.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Härlövsängaleden klockan 22.49. Räddningstjänst, ambulans samt polis skickades till platsen.

– Det är en frontalkrock mellan två personbilar. Olyckan sker efter en omkörning av en stillastående bil, säger Patrik Freij, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Totalt ska sju personer ha varit inblandade i olyckan. Tre av dem har skador som betecknas som allvarliga, enligt sjukvården. Det handlar om en kvinna i 45-årsåldern, en man i 50-årsåldern samt en pojke i åldern 15 till 18 år.

De fyra andra ska vara lindrigt skadade, enligt Region Skånes presstjänst.

Tidigt på onsdagsmorgonen kom larm om brand i en personbil i Vinslöv.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Industrigatan klockan 04.17. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte branden. Även polis åkte dit.

– Av oklar anledning har en bil börjat brinna och vad jag förstår på patrullen har den stått ganska nära en byggnad så de håller på att ta reda på vad det är för byggnad. Antingen blir det skadegörelse eller så blir det mordbrand, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Fasaden ska ha fått sotskador. Vilken rubriceringen blir beror bland annat på byggnadens värde. Det fanns risk för spridning till den, men branden kunde begränsas till bilen.

– Bilen är utbrunnen. Så det är ingen mening att söka några spår, säger Larsson.

På morgonen meddelar polisen i region syd att brottsrubriceringen blir mordbrand på grund av spridningsrisken. Men ingen person har gripits som misstänkt.

Annons

Ingen person skadades fysiskt vid händelsen, enligt polisen.

En man i 40-årsåldern greps under natten misstänkt för försök till stöld genom inbrott i en sommarstuga och i ett förråd i Ruveröd i Klippans kommun. Han kunde gripas på plats efter att polis larmats dit. Mannen ska ha försökt bryta upp ett fönster samt ta loss plankor.

Och vid klockan 01 stoppade polis en man som körde bil på Torupsvägen utanför Svedala. Han togs med för provtagning och misstänks för drograttfylleri samt narkotikabrott (eget bruk).

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons